Sätt upp individuella mål

Har du ett speciellt mål med din träning eller tränar du bara för att det är roligt? Majoriteten av alla människor som tränar eller utövar någon sport skulle troligtvis säga att det finns ett mål, oavsett om målet handlar om att få en bättre strandkropp, bättre hälsa eller bli bättre på en viss sportgren.

På nästan alla typer av lagsporter finns det gemensamma mål för gruppen, men det är minst lika viktigt att man sätter upp individuella mål för en själv. Att sätta upp mål gäller inte bara för den som tränar basket eller fotboll, utan minst lika mycket för den som sliter timme efter timme i gymmet.

Genom att använda sig av mål kan man enklare följa sin utveckling. Ju roligare du gör det, desto roligare kommer det bli att skriva upp sina resultat varje vecka eller efter varje träningspass. Ett smart och kul exempel är att göra en snygg tavla eller använda sig av ett stort pappersark som man fyller i. Sätt tavlan synligt så att du hela tiden får motivation av att se hur mycket du har förbättrats, alternativt så att du vet vad du behöver träna mer på.