Så blir du fotbollsproffs

Satsa för att bli fotbollsspelare

Vad ska du bli när du blir stor? Fotbollsproffs, polis eller brandman? Så nu ska vi fråga oss, hur går man tillväga om man ska bli fotbollsproffs?

Man måste starta med sin motivation, ingen riktig mästare har blivit bäst utan att ha haft ett tydligt motiv med sin satsning. Du måste förstå din egen drivkraft, så du kan elda på den. Mozart ville skriva hela operor, Jimi Hendrix ville använda alla ljud från sin gitarr och Povel Ramel vill skriva smart och rolig musik som underhåller nästan vem som helst. Alla dessa exempel är musiker, men de är ihågkomna för sin gärning och det som drev dem var förstås olika motiv. De har en sak gemensam, de var motiverade att skriva sin musik. Ska du bli fotbollsspelare, så måste du lära dig vad som är dina styrkor.

Älska fotboll

Om du inte älskar fotboll, så kan du sluta läsa nu. Det kommer endå inte vara några förutsättningar för att lyckas utan kärlek till sporten. Ska du dessutom bli bäst så måste äta, sova och skita fotboll. Det bör vara det första du tänker på när du vaknar och det sista du tänker på när du ska somna. Absorbera dig med fotboll, kolla på Premier League, La Liga, Allsvenskan och så vidare, all fotboll du någonsin kan komma över, spela fifa på ps4 med kontroll och finess, lär dig se luckor där du ska passa, löpa och pressa. Om du inte förstår effekten av ditt handlande på plan, så kan du inte nå de absolut högsta höjderna som spelare.

Gör upp en riktig handlingsplan för hur din fotbollsvecka ska se ut. Måndag: Taktik och teknik. Tisdag: Löpning och spelförståelse. Onsdag: Styrketräning och smidighetsträning. Torsdag: Teknik och explosivitet. Fredag: Spelförståelse och taktik. Lördag: Match. Söndag: Rehab.

Många tänker att ett sådant här schema är för svårt att hålla över tid, men det är just det som är tricket som kan leda dig till toppen. Bedöm dig själv i varje område mellan 1 till 10, utför handlingsplanen i en månad. Gör en ny ärlig bedömning, har du gått framåt, lärt dig mer om dig själv och dina styrkor på planen? Se till att göra det ordentligt och allvarligt, Samtidigt är det oerhört viktigt att tillåta sig själv att ha roligt mellan varven.

Träna med äldre spelare

Om du har möjlighet att möta bättre och starkare spelare, så kommer du troligen att förlora men samtidigt kunna utvecklas i en snabbare takt. Den som är bättre än du på fotboll är den som har mer talang och träningsvilja. Fotboll är en sport för taktiker, för även sämre lag kan vinna och du kan vinna slaget mot bättre spelare om du förstår deras svagheter och styrkor. Du behöver en mentor, någon som kan mer om hur du kan utveckla dina förmågor.

Bästa fotbollscitatet: “Vissa tror att fotboll är en fråga om liv och död. Jag tycker inte om den inställningen. Jag kan försäkra dem att det är mycket allvarligare än det. ”

Lycka till.