Djurgården inleder Allsvenskan 2019 bättre än AIK

Årets omgång av Allsvenskan har inte börjat något vidare för AIK, laget från Solna. Efter två matcher som båda två har slutat 0-0 har det inte varit en alltför rolig inledning för alla som håller på AIK. Först blev det en premiärmatch hemma på Friends Arena som slutade 0-0 mot Östersund. Sedan gick resan till Norrköping och bortamatch på Östgötaporten där ännu en match slutade med oavgjort 0-0. Matchen mot IFK Norrköping var dock en match där AIK var snubblande nära att göra mål men en försvarande spelare i Norrköping slängde sig och räddade ett skott nära mållinjen.

AIK:s inledning av Allsvenskan har varit lika mörk som färgen på deras tröjor.

Bättre går det däremot för ett annat gäng från Stockholm. Laget Djurgården har inkasserat ett par sköna poäng efter en vinst på bortaplan mot Örebro SK i den andra omgången. I den första omgången blev det en poäng i premiärmatchen mot Sundsvall, där Djurgården ledde inledningsvis med 2-0 men sedan tappade till 2-2 och ett kryss. Mot Örebro höll stockholmarna däremot ledningen hela vägen till slutsignalen. Djurgården körde över Örebro totalt och Djurgårdens nyförvärv Aslak Witry stod för ett magiskt mål. Han presenterade sig verkligen för den allsvenska publiken i och med målet.

Matchen slutade hela 3-0 till Djurgården och Norrmannen Aslak Witry stod för två av Djurgårdens tre mål. Witry är en back och ett nyförvärv från klubben Ranheim.

Vid 1-0 – målet tog Witry ner en studsande boll och drog till den hårt med en halvvolley. Skottet letade sig in i nätmaskorna bakom Örebros målvakt. Han gjorde även 3-0-målet genom att rulla in bollen elegant bakom målvakten i Örebro. Örebros tränare medgav att Djurgården var duktiga när han sa att Örebro fick en fotbollslektion av Djurgården till tv-kanalen C-Mores reporter.

Djurgårdens före detta landslagsback Erik Berg (som tidigare hette Johansson i efternamn) sa att Djurgården gjorde en helt strålande match. Erik Bergs analys av matchen var även att Djurgården, tack vare stort bollinnehav, inte blev särskilt prövade i försvaret. Och nog ligger det något i att anfall, och bollinnehav, är bästa försvar. Lånar motståndarna aldrig bollen blir det inga mål bakåt.

AIK spelar ju gärna i svart med lite gult och Djurgården i sina klassiska blåa matchställ. Men om man istället är sugen på något lite mer gult, som Elfsborg, så kanske även en påskdräkt kan locka. I butiker på nätet kan man hitta gott om Påskkläder till barn och de passar både för flickor och pojkar, stora som små. En fotboll i present kan vara kul men frågan är om inte en påskdräkt är ännu roligare för barnen. Kanske kan det även vara en kul present för vuxna till en möhippa eller svensexa.