Kom igång med träningen

Det är inte alltid så lätt att dra sig iväg till träningen, speciellt inte under årets kallaste och mest blöta dagar. Många människor tappar motivationen under denna tid på året, men det finns faktiskt små knep man kan använda sig av för att få tillbaka den igen.

  • Lyssna på musik – Ett flertal studier har gjorts och fakta visar att musik faktiskt är en av de bästa sätten att få upp motivationen och komma iväg till träningen. Det får mer än gärna vara musik med mycket bas och ett högt tempo, eftersom detta sägs göra så att energinivåerna går upp och att styrkan i kroppen ökar när man jobbar i takt med musiken.
  • Träna i grupp – Gruppträningar är inte bara roliga, utan även utmärkta för den som har svårt att komma iväg. Det kan vara mycket motiverande att se andra personer träna samtidigt som en själv och förhoppningsvis kan man även knyta nya kontakter.
  • Träna med en vän – Har du bokat in ett träningspass med en vän är det betydligt svårare att dra sig ur, om inte båda är lika omotiverade det vill säga. Vännen kommer att vänta på dig och det är bara att dra sig iväg.