Träna tillsammans med ditt barn

Motion och träning är viktigt för alla människor, stora som små. Den stressiga vardagen gör lätt att man glömmer bort hur viktig träning är eller att man helt enkelt inte har möjlighet att göra träningen till en prioritering. De allra flesta barn har mycket spring i benen och älskar att röra på sig, så varför inte träna tillsammans?

Har man redan en sport som gemensamt intresse är träningsformen oftast självklar, men för den som vanligtvis inte tränar kan det vara svårt att komma på vilken typ av sport eller träning som kan passa. Träning kan faktiskt vara kul och med små enkla hjälpmedel kan man göra det till en riktig lek.

Leka kull i trädgården, jaga svansen eller varför inte använda ditt barn som vikt när du gör knäböj? Har ni cyklar och vädret tillåter är det en perfekt idé att bege sig ut tillsammans för att utforska nya vägar och på sommaren kan ni kombinera flera typer av träning, utan att barnet faktiskt märker av det, t. ex. cykla till stranden för att sedan ta en simtur tillsammans. En simpel boll kan snabbt leda till en svettig fotbollsmatch eller varför inte se vem som orkar hoppa hopprep längst?