Sport på fritid

Article 6

Ett mycket vanligt missförstånd är att en sport måste utövas till fullo, om den ska utövas alls. Man ska gärna vara med i en förening eller en klubb och träna flera dagar i veckan. Utöver detta ska man tänka på kosten, hålla igång kroppen mellan träningarna och träna på svagheter under fritiden, men sanningen är att sport inte alls behöver vara så strikt.

Vill man nå upp till en professionell nivå är dock ovanstående ett bra alternativ och ett sätt att börja på, men för den som bara har ett intresse för en viss sport går det mer än bra att utöva sporten när tiden tillåter. Att sporta är mycket bra för både kropp och psyke och har man barn är det ännu viktigare att de kommer ut och får röra på sig. En tråkig söndag kan snabbt bli kul tillsammans med barnen och en fotboll i parken eller varför inte gå till simhallen och låta barnen träna på de olika teknikerna som finns. Har man inga barn går det naturligtvis minst lika bra att träna tillsammans med en vän, en partner eller ensam. Det viktigaste är att man har roligt och får ut det man önskar av sporten.