Förbered dig inför tävlingen

Är det dags för dig eller ditt lag att tävla? Härligt! För att lyckas göra så bra ifrån sig och orka med den stress och press som en tävling kräver är det viktigt att man förbereder sig själv, både fysiskt och psykiskt.

Den fysiska delen består naturligtvis av en hel del träning av sporten man utöver, men också många andra aspekter. Det är viktigt att man äter rätt innan en stor tävling och att man får i sig den kost som sporten kräver. Utöver kosten är sömnen mycket viktig, både för att man ska kunna vara vaken och alert, men även för att man ska kunna koncentrera sig till max.

Även den psykiska delen är mycket viktig. Många stora idrottsstjärnor förbereder sig gärna med lugnare yoga eller meditation innan en tävling, vilket kan vara ett sätt att samla tankar och minska på stresshormonet i kroppen. Andra väljer att använda sig av mentala föreställningar för att bättre kunna förbereda sig på saker som kan hända och på så sätt lära sig att skapa bättre beslut.

Idrottspsykologi är större än vad man kan tro och det finns otroligt många bra knep att använda sig av!